Αρθροσκόπηση ισχίου
05/02/2016
Στραβό διάφραγμα μύτης
11/01/2017

Καρκίνος προστάτη

καρκίνος προστάτη

καρκίνος προστάτη

Καρκίνος προστάτη

Προκειμένου να καταλάβουμε ακριβώς τι είναι ο καρκίνος προστάτη και ποιες οι προτεινόμενες θεραπείες πρέπει  να κατανοήσουμε τι είναι ο προστάτης, πού βρίσκεται, και ποιος είναι ο σημαντικός ρόλος που παίζει στην ζωή κάθε άντρα.

ο ρόλος του προστάτη

 

Ο ρόλος του προστάτη είναι η έκκριση του προστατικού υγρού το οποίο αποτελεί θρεπτικό συστατικό του σπέρματος. Ο προστάτης περιέχει μερικούς ομαλούς μυς οι οποίοι βοηθούν να αποβληθεί το σπέρμα κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης. Εκκρίνει περίπου τα 0,5 ml του όγκου του εκσπερματίσματος που περιέχει διάφορες ουσίες απαραίτητες για την φυσιολογική λειτουργία του σπέρματος και με τον τρόπο αυτό βοηθά τη διαδικασία της σύλληψης. Δύο μικροί κυστικοί σχηματισμοί, οι σπερματοδόχες κύστεις, που βρίσκονται ακριβώς πίσω από τον προστάτη παράγουν άλλα 2ml από το υγρό της εκσπερμάτισης το οποίο μέσω μικρών πόρων απεκκρίνεται στην ουρήθρα.

καρκίνος προστάτη, τι είναι;

 

Ο καρκίνος αποτελεί μια κατάσταση στην οποία τα φυσιολογικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, για λόγους οι οποίοι δεν είναι απολύτως διευκρινισμένοι. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των κυττάρων έχει ως συνέπεια την δημιουργία όγκου, ο οποίος αρχικά εντοπίζεται μέσα στον προστάτη, αργότερα  όμως μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των λεμφαγγείων (μικρά αγγεία κατανεμημένα σε όλο το σώμα που περιέχουν λέμφο) ή αιματογενώς (με την κυκλοφορία του αίματος) σε απομακρυσμένα σημεία του σώματος.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στους άντρες. Ο καρκίνος του προστάτη αναπτύσσεται κυρίως στην περιφερική του ζώνη και συνήθως η ανάπτυξή του είναι αργή με την πάροδο των ετών. Δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα μέχρι να αναπτυχθεί τοπικά ή να εξαπλωθεί σε άλλα σημεία του σώματος. Σε άνδρες άνω της μέσης ηλικίας είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο.

Πηγή: www.oyrologoi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *