Βλεφαρίτιδα

Βλεφαρίτιδα

 

Βλεφαρίτιδα θεραπεία αντιμετώπιση βλεφαρίτιδας

 

Η βλεφαρίτιδα είναι μία συχνή διαταραχή των βλεφάρων, η οποία μπορεί να προκαλεί επιμένοντα και ενοχλητικά συμπτώματα ερεθισμού, δακρύρροιας και ερυθρότητας.

 

Υπάρχουν δύο βασικές μορφές βλεφαρίτιδας: η σταφυλοκοκκική και η σμηγματορροϊκή.

Συμπτώματα

 

Τα κλινικά σημεία συχνά είναι ελάχιστα, ωστόσο τα συμπτώματα μπορεί να είναι σοβαρά.

 

βλεφαρίτιδα αίτια θεραπεία βλεφαρίτιδας

 

Η βλεφαρίτιδα οδηγεί στη συσσώρευση τσίμπλας στα βλέφαρα και στο δέρμα, οδηγώντας σε αίσθημα καύσους ή ξένου σώματος γύρω από τα μάτια σας .

Βλεφαρίτιδα : Θεραπεία

 

Η θεραπεία της βλεφαρίτιδας έχει ως στόχο την απομάκρυνση των λεπιών, της κρούστας και του σμήγματος, την καταπολέμηση της βακτηριακής λοίμωξης του βλεφαρικού χείλους και την αποκατάσταση της ανεπάρκειας των δακρύων.

 

Στις θεραπευτικές προσεγγίσεις περιλαμβάνονται:

Υγιεινή των βλεφάρων

 

Βαμβακοφόροι στειλεοί, τολύπια βάμβακος ή ένα μαλακό ύφασμα εμποτισμένο με ζεστό νερό χρησιμοποιούνται για να απομακρύνουν τα λέπια, την κρούστα και το σμήγμα, να ελαττώσουν το βακτηριακό φορτίο και για την έκθλιψη των βυσμάτων σμήγματος από τους μεϊβομιανούς αδένες.

Αντιβιοτικά

 

Οι τοπικές αντιβιοτικές αλοιφές (π.χ. χλωραμφενικόλη) επαλείφονται στο βλεφαρικό χείλος καλύτερα απ’ ότι οι σταγόνες. Συστηματικά αντιβιοτικά (τετρακυκλίνη, δοξυκυκλίνη) για 6-12 εβδομάδες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε σοβαρές ή επιμένουσες περιπτώσεις.

Σταγόνες τεχνητών δακρύων

 

Παρέχουν σημαντική ανακούφιση και θα πρέπει να εφαρμόζονται ελεύθερα, όσο συχνά χρειάζεται. Διατίθενται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους. Οι ασθενείς είναι δυνατόν να χρειασθεί να δοκιμάσουν διάφορα σκευάσματα πριν καταλήξουν σε αυτό που τους παρέχει τη μεγαλύτερη ανακούφιση.

 

Ανακουφιστείτε από τη βλεφαρίτιδα ακολουθώντας απλές οδηγίες του Εξειδικευμένου Οφθαλμιάτρου σας.